Blog berichten
Verblijf met kerst in een gezellig vakantiehuisje in Nederland!

Verblijf met kerst in een gezellig vakantiehuisje in Nederland!

Het is hartje zomer, maar misschien ben je al aan het nadenken over je plannen met kerst. Heb je geen zin om je druk te maken over kerstdiners of verplicht bezoek? Denk dan eens aan een verblijf in een vakantiehuisje in eigen land. Ook in coronatijd kan je gewoon je verblijf boeken en kiezen tussen vele leuke locaties in Nederland. Wat dacht je van een magische kerstsfeer in de Limburgse heuvels? Met een beetje geluk kan je je uitleven met je slee in winter wonderland. Of boek een huisje aan zee en geniet van de frisse lucht en kerstwandelingen over het strand.

Voordelen van een vakantiehuisje in Nederland in de kerstperiode
Met een verblijf in een huisje in coronatijd maak je een goede keuze. Je hebt je eigen voorzieningen zoals een badkamer en keuken, en er is genoeg afstand tot de andere huisjes. Met je eigen gezin kan je heerlijk genieten van de rust en de ruimte in de natuur met alle comfort van een eigen huisje. Vaak is reizen naar het buitenland niet mogelijk door negatieve reisadviezen, verplichte testen en quarantaines. Een huisje in Nederland is dan een goed alternatief. Ook hoef je niet ver te reizen om er toch lekker tussenuit te zijn. Met hooguit een paar uur rijden ben je al in een hele andere omgeving en heb je het echte vakantiegevoel te pakken.

Kerst vieren in een vakantiehuisje is ontzettend gezellig en heeft een magische sfeer. Terwijl de open haard brandt en de kerstmuziek opstaat, genieten jullie met het gezin van een ontspannen kerstperiode. Versieringen meebrengen is vaak niet nodig, het vakantiepark zorgt voor sfeervolle aankleding in het huisje door middel van een kerstboom en kaarsjes. Maak het samen gezellig door gezelschapsspelletjes te doen, met z’n allen het kerstdiner voor te bereiden of gewoon gezellig bij de kerstboom cadeautjes uit te pakken. Ook organiseert het vakantiepark, wanneer het mogelijk is, ‘coronaproof’ kerstactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Veel activiteiten zullen buiten plaatsvinden en op veilige afstand van elkaar. Zo worden er bijvoorbeeld kerstwandelingen georganiseerd.

Is oud en nieuw niet jouw ding? Ook dan is het een prima idee om een vakantiehuisje te boeken. Door de ligging in natuurgebieden heb je geen last van knallen en zijn veel vakantieparken aangemerkt als vuurwerkvrije zone. Dit betekent dat het ten alle tijde verboden is om op het park vuurwerk af te steken. Heb je een angstig huisdier? Vaak kan je je huisdier meenemen naar het huisje. Jij, je gezin en je trouwe viervoeter zullen rustig en ontspannen het nieuwe jaar inluiden.
Ook als je helemaal niks met kerst hebt, is het een prima alternatief om een vakantiehuisje te boeken. In alle rust kunnen jij en je gezin genieten van een vakantie zonder kerststress.

Reis-en annuleringsverzekering
Zeker in coronatijd wil je er graag zeker van zijn dat, in het geval de vakantie onverhoopt niet kan doorgaan, je recht hebt op teruggave van je geld. Kijk voordat je boekt goed naar de polisvoorwaarden van je verzekering, zodat je niet onverwacht voor nare verrassingen komt te staan. Vaak kan je je vakantie boeken met ‘Covid garantie’. Vraag bij de aanbieder na wat de voorwaarden zijn.

Waar moet je nog meer op letten bij een kerstvakantie in coronatijd?
Afhankelijk van de coronamaatregelen die op het moment van je vakantie gelden, kunnen er bepaalde faciliteiten op het park gesloten zijn. In het geval dat de restaurants en horeca dicht zijn, heb je vaak nog wel de mogelijkheid om maaltijden af te halen. Ook bieden vakantieparken arrangementen waarbij je van tevoren bijvoorbeeld een gourmetpakket kan bestellen voor bij het kerstdiner. Neem je eigen gourmetstel mee en je hebt een heerlijke en gezellige kerstavond. Ook kan je op het park vaak je boodschappen laten bezorgen door de supermarkt. Bovendien bieden ook vele vakantieparken een boodschappenservice aan. Wil je met je gezin je eigen kerstontbijt of diner organiseren, maar geen stress ervaren met het bestellen of halen van de boodschappen? Veel vakantieparken bieden verschillende arrangementen aan in de vorm van een ontbijt, lunch of dinerpakket. Deze kan je van te voren bestellen en afhalen. Zo kan je genieten van heerlijk eten met je gezin, en je hoeft je geen zorgen te maken over uitverkochte producten in de supermarkt.
Ook als de faciliteiten voor recreatie gesloten zijn, is het aan te raden om voor jou en je gezin wat eigen spelletjes, boeken en films mee te nemen voor eigen vermaak. In vrijwel alle vakantiehuisjes is gratis Wi-fi aanwezig voor vermaak via internet. Of kijk met z’n alleen naar een ouderwets gezellige kerstfilm. Jullie zullen je zeker niet vervelen!

Wanneer je ook met oud en nieuw in een vakantiehuisje wil verblijven, doe je er goed aan om zo vroeg mogelijk te boeken. Vakantieparken zijn vanwege de vuurwerkvrije zones elk jaar erg populair. Veel mensen, met en zonder huisdieren, willen genieten van een rustige jaarwisseling in de natuur. Wanneer je in de zomer al boekt, krijg je vaak vroegboekkorting. Een extra goede reden om nu al je verblijf voor de kerst en jaarwisseling te boeken!

Hygiƫne- en voorzorgsmaatregelen op het park en in het vakantiehuisje
Wanneer je een vakantiehuisje boekt in coronatijd, mag je verwachten dat het betreffende vakantiepark alle hygiƫnemaatregelen in acht heeft genomen om jou en je gezin een veilig verblijf te garanderen. Alle huisjes worden uitgebreid schoongemaakt en gelucht voordat er nieuwe gasten hun intrek nemen in het huisje. Oppervlakken die veel aangeraakt worden, waaronder deurklinken en lichtknoppen, worden ontsmet en het beddengoed wordt gewassen op hoge temperatuur. Ook is er bij aankomst zeep en ontsmettingsgel aanwezig in het vakantiehuisje. Wanneer je je bij de receptie van het park meldt voor registratie en sleutelontvangst, zal er genoeg afstand tussen jou en de medewerkers gegarandeerd worden. Wanneer mondkapjes verplicht zijn, zal dat van tevoren worden aangegeven. Zorg daarom altijd voor voldoende mondkapjes in de bagage. Ook voor de veiligheid van jou en je gezin is het belangrijk om drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden. Is het ergens op het park druk? Wacht buiten even tot het wat rustiger is of ga ergens anders heen. Op verschillende plekken in het park, waaronder de receptie en de horeca, zullen desinfectiezuilen staan waar je je handen voor binnenkomst kan ontsmetten. De medewerkers van het park zullen alles er aan doen om jullie een zorgeloze vakantie te bezorgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *